Trainingen zònder N maar mét persoonlijke aandacht.

neem contact op!

Wat is NLP?

NLP gaat over communicatie, inzicht en persoonlijke groei

 

De afkorting NLP staat voor Neuro Linguïstisch Programmeren (zie toelichting onderaan deze pagina)

 

  • Zou je wel meer zelfvertrouwen willen hebben?
  • Heb je weleens een conflict en wil je leren hoe je hier anders mee om kunt gaan?
  • Wil je meer leren over communicatie?
  • Zou je wel wat assertiever willen zijn?
  • Wil je leren omgaan met boosheid, angsten, emoties?
  • Of wil je gewoon een goede begeleider, ouder, verkoper zijn?

 

NLP geeft inzicht in hoe je de dingen doet zoals je ze doet.

Het mooie is dat, wanneer je dit inzicht hebt, je ook kunt kiezen om het anders te doen.

Of je besluit dat je het zo gek nog niet doet.

NLP geeft meer keuzes en wanneer je een andere keuze kunt maken, kun je ook een andere uitkomst krijgen.

Wat als je blijft doen wat je altijd al deed, krijg je wat je altijd kreeg.

 

Anderen doen een NLP opleiding om zichzelf sterker te voelen, meer zelfvertrouwen te krijgen, te ontdekken wat ze echt willen, de dingen minder perfect te doen, beter te leren communiceren, meer voor zichzelf te kiezen, meer balans te krijgen tussen verstand en gevoel, succesvoller te worden, nee te leren zeggen en nog veel meer redenen... wat zou voor jou een doel kunnen zijn?

Als je twijfelt of een NLP opleiding bij jou past, kom dan naar een van de gratis workshop avonden, hier wordt ook informatie gegeven over de opleiding. Kennismaken met NLP

 

 

 

 

Neuro: Dit heeft te maken met ons zenuwstelsel, met de neurologische verbindingen die we maken in onze hersenen, de manier waarop we leren, hoe we dat wat we waarnemen opslaan. Hier horen beelden, geluiden, gevoelens, geuren en smaken bij.

 

Linguïstisch: Binnen NLP staat Linguïstiek voor de wijze waarop wij taal gebruiken, de invloed daarvan op ons denken, doen en leven en hoe we hierin verandering kunnen aanbrengen.

 

Programmeren: Dit gaat over hoe wij de dingen doen zoals we ze doen, over onze eigen 'programma's', over onze strategieën. Wanneer je ons brein als een soort computer ziet, kun je bestaande patronen in denken en doen veranderen zoals een computerprogrammeur een aanpassing in een programma maakt. Alles wat we kennen en kunnen is al eens geleerd en kan dus aangepast (verbeterd) worden

 

En wat betekent dat voor mij?

In de praktijk gaat NLP over jezelf leren kennen, anderen beter begrijpen en effectiever communiceren. Ook gaat het over ontdekken wat je wilt en hoe je dat kunt bereiken.

 

Een NLP opleiding?

Natuurlijk kun je eindeloos veel lezen over NLP. Tijdens de NLP opleiding reis je aan de hand van modellen, verhalen, voorbeelden en veel oefeningen door thema’s als: hoe werkt communicatie, hoe kun je anders kijken, hoe stel je op een goede manier een doel en hoe gebruik jij je taal. Ook gaan we aan de slag met gedragsverandering, conflict hantering en hoe jouw onbewuste voor je werkt. Tot slot leer je hoe je oude patronen en gebeurtenissen los kunt laten.