FAQ

FAQs

Veelgestelde vragen

Hier vind je het antwoord op de vragen die wij regelmatig krijgen. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem gerust contact op.

Soms zijn mensen bang dat ze gaan veranderen door een NLP opleiding te volgen. Dat klopt, we veranderen continue. Niet veranderen is pas moeilijk. Probeer maar eens om je haren niet te laten verkleuren en je huid niet te laten rimpelen. Door alles wat je leert en ontdekt zal je veranderen.

Het fijne is wel dat jij zelf bepaald in hoeverre jouw gedrag, stemming en overtuigingen zullen veranderen. Mensen willen namelijk wel veranderen, maar niet veranderd worden. Wanneer jij ervoor open staat krijg je meer grip op jouw eigen gedrag en kun je ander gedrag kiezen wanneer je niet tevreden bent. Ook krijg je meer invloed op jouw eigen stemming.

Hoe lekker is het wanneer je voor jouw gevoel niet afhankelijk bent van je omgeving maar dit zelf kan bepalen?

Een opleiding volgen in een nieuwe groep is voor de meeste mensen spannend. Over het algemeen merken we dat dat gevoel gedurende de eerste dag al helemaal is verdwenen.

Iedereen in jouw groep kiest net als jij voor een opleiding in persoonlijke ontwikkeling, dit betekent dat er al een verbindende factor is in de groep. Los van de spanning van een training in een nieuwe groep vragen mensen zich vaak af of het een confronterende opleiding zal zijn. Het antwoord hierop is erg persoonlijk.

De meeste mensen ervaren de NLP cursusdagen als een feestje. Het kan wel zijn dat er af en toe emoties om de hoek komen kijken. Gelukkig wordt er in de opleidingen ook veel gelachen.

Tijdens de opleiding komen verschillende onderwerpen aan bod. We beginnen met ontdekken wat je allemaal kan waarnemen bij anderen en welke conclusies je daaraan kunt verbinden. Ook gaan we aan de slag met communicatie en een betere verbinding maken met de mensen om je heen. Dit is meteen bruikbaar op je werk, thuis of met vrienden.

Verder leer je over taal, hoe je goede vragen kunt stellen en hoe je jouw boodschap op een goede manier kunt overbrengen. Natuurlijk leer je hoe je op een andere manier naar dingen kunt kijken, want als je anders naar de dingen kijkt, veranderen de dingen waar je naar kijkt. Zoals al eerder genoemd ga je ook leren over jouw eigen gedrag, hoe je daar meer bewust van kan worden en dit zelf kan beïnvloeden, daarnaast krijg je meer grip op je eigen stemmingen en leer je hoe je jouw eigen overtuigingen kan veranderen.

Er is geen standaard NLP student. De studenten zijn zowel mannen als vrouwen. De jongste deelnemer bij TRAINiNGE was 18 jaar, de oudste 76 jaar. De beroepen die cursisten uitoefenen variëren van huisvrouw tot tandarts, van fysiotherapeut tot bouwvakker en van coach tot administratief medewerker. Deze variatie heeft echt een toegevoegde waarde in de groepen, er zijn immers ervaringen uit alle hoeken.

Persoonlijke ontwikkeling start bij ons altijd met een NLP practitioner opleiding. Dit is de basisopleiding waarin je leert over jezelf, communicatie, anderen en waar je aan de slag gaat met verandering wanneer je dat wilt. Daarna kun je kiezen om je NLP kennis te verbreden en te verdiepen voor jezelf, daarvoor is een NLP Master practitioner opleiding erg geschikt. Het kan ook zijn dat je graag anderen wil gaan begeleiden, dan kun je kiezen voor een NLP coach opleiding. Wil je zelf mensen gaan opleiden tot NLP practitioner of Master, dan kun je na je NLP Masteropleiding een NLP trainersopleiding gaan volgen.

16 dagen, dat zal dan ook wel veel geld kosten, denk je misschien. Per dag ben je omgerekend nog geen 170 euro kwijt, dit is inclusief de hele dag koffie, thee, lekkers, een uitgebreide lunch, een manual, persoonlijke begeleiding tijdens de opleiding en (niet onbelangrijk) de hele dag een superleuke training van een ervaren trainer. Wanneer betaling in één keer voor jou niet mogelijk is kun je er bij TRAINiNGE voor kiezen om in termijnen te betalen, dit kun je aangeven op het inschrijfformulier. Voor werkgevers kan het interessant zijn om de kosten van een NLP cursus op zich te nemen, bekijk hiervoor de informatie voor werkgevers. ZZP’ers kunnen de kosten voor opleidingen aftrekken van de inkomstenbelasting. Jouw totale investering voor de 16 daagse NLP opleiding is € 2697,-.  

Contact

Nog een vraag?

We kijken ernaar uit om met jou in contact te komen! Bereik ons vandaag nog voor meer informatie over onze NLP opleidingen en cursussen in Drenthe.

Adres

Middenraai 62 7912 TL Nieuweroord

Telefoonnummer

+31 (0)6-23587279

Email

info@traininge.nl