opleidingsinstituut en coaching

Wil jij een NLP / HNLP Master Practitioner opleiding volgen?

Heb je een NLP of HNLP Practitioner certificaat op zak en wil je meer verdieping en verbreding van jouw kennis? Dan is een (h) NLP Master opleiding echt iets voor jou!

De (h) NLP Master Practitioneropleiding bestaat uit 16 dagen waarin theorie steeds afgewisseld wordt met oefeningen. Na iedere opleidingsdag kun je het geleerde direct toepassen in de praktijk.

 >>SCHRIJF JE NU IN<<

 

We gaan in de (h) NLP Master Practitioner opleiding actief  aan de slag met de volgende onderwerpen

 • Modelleren: Leren van een model, hiermee kun je de vaardigheden van een ander overnemen en gebruiken in je dagelijks leven. Voor de Master opleiding ga je iemand modelleren. Het hoe en wat van deze opdracht komt uitgebreid aan de orde.

 • Waarden en overtuigingen: De keuzes die je in jouw leven maakt en het gedrag dat jij daarbij laat zien, worden voor een enorm deel bepaald door jouw overtuigingen en waarden. Waarden gaan over wat jij belangrijk vindt. Inzicht hierin en in hoe het komt dat dingen belangrijk voor je zijn, resulteert vaak in ander, meer gewenst, gedrag en je vrijer voelen van oude (ongewenste) emoties. 

 • Metaprogramma’s: Metaprogramma’s zijn patronen in het denken. Deze patronen uiten zich in wat je doet en hoe je je daarbij voelt. Ze zijn herkenbaar in verbaal en non-verbaal gedrag en kunnen bepalend zijn voor contacten met anderen, voor samenwerking, voor iemands competenties, manier van leren en voor hoe iemand zich motiveert.

 • Strategieën: Je leert op een hoger niveau dan in de (h) NLP Practitioner opleiding strategieën uit te vragen. Je leert hoe je ze kunt veranderen en wat je nodig hebt om een strategie van een ander over te kunnen nemen, als je dat wilt.

 • Het gebruik van taal: Voortbordurend op alles wat je in de Practitioner geleerd hebt over taal, leer je hier de basis van taalgebruik die verder reikt dan woorden en begrip. Je ervaart hoe door het gebruik van vooronderstellingen in taal veranderingen kunnen gaan plaatsvinden.

 • Hypnose: Tijdens de opleiding werken we drie dagen met Ericksoniaanse hypnose. Hypnose gaat over trance, over gefixeerde aandacht. Ieder mens is meerdere keren per dag in trance, zonder zich dit te realiseren. Wanneer je in trance bent, ben je zeer ontvankelijk voor positieve suggesties omdat er gewerkt wordt op diep onbewust niveau. Door het toepassen van Ericksoniaanse hypnose kun je jezelf en anderen goed helpen bij veranderingsprocessen. De 3 hypnosedagen zijn ontspannen ‘vakantie’-dagen waarin je veel leert over hypnotisch taalgebruik, ook gewoon tijdens een vergadering of een goed gesprek.

 • Neurologische niveaus: Dit betreft een prachtig model dat jou op verschillende niveaus informatie geeft over bijvoorbeeld een conflictsituatie of een te bereiken doel. 

 • Observeren van non-verbale reacties: Je leert goed je zintuigen te gebruiken, o.a. door lichaamshoudingen en waarneembare veranderingen hierin waar te nemen. Het lichaam heeft je veel te vertellen, het liegt namelijk nooit.

 • Submodaliteiten: In de practitioner opleiding heb je een en ander geleerd over je persoonlijke weergave, over hoe jij ervaringen aan jezelf weergeeft en hoe je dit kunt veranderen, als dat minder prettig is. In de Master komen specifieke oefeningen aan bod. Zo leer je hoe je met de kennis uit de practitioner bijvoorbeeld om kunt gaan met angsten, allergieën en belemmerende overtuigingen.

 • Het hanteren van innerlijke conflicten: Je leert o.a. op conversationele wijze innerlijke conflicten te hanteren.

 • (h)NLP veranderingsmodellen: Tijdens de (H)NLP Master-opleiding wordt het (h)NLP Coachmodel en het Moedermodel van John Overdurf nader behandeld. Met deze basismodellen leer je hoe je verandering teweeg kunt brengen bij jezelf en anderen. Je leert hiermee hoe coachen in de basis echt werkt.

 • Tijdgerelateerde technieken en werken met het onbewuste: Je onbewuste is een groot vat met informatie, veel groter dan je bewuste. Vergelijkbaar met het onzichtbare deel van de bekende ijsberg dat onder water zit. Tijdens de opleiding leer je helpende informatie uit het onbewuste in te zetten. Hierdoor kun je veel meer veranderen en bereiken dan je bewust ook maar zou kúnnen denken. Via tijdgerelateerde technieken leer je jezelf in een positieve Staat van Zijn te brengen waardoor ervaringen uit het verleden en in de toekomst gemakkelijker te hanteren zijn.

 • Systemisch Werken: Gedragspatronen kunnen ook benaderd worden vanuit de systeemtheorie. Wanneer je een vraag hebt over jouw eigen rol binnen bijvoorbeeld je familiesysteem of binnen het team waarin je werkt, is er tijdens de opleiding gelegenheid om jouw vraag ‘op te stellen’. Dit doen we bv. door middel van een familie- of organisatieopstelling. Lees >>hier<< meer over Systemisch Werken.

 


Informatie over de  (h) NLP Master Practitioner opleiding van TRAINiNGE:

Locatie: Nieuweroord (gemeente Hoogeveen)

Voor wie: Wanneer je na het behalen van je NLP-Practitionercertificaat je (h) NLP kennis en vaardigheden meer wilt verdiepen en verbreden, dan is het volgen van de (h)NLP Master Practitioner een prachtig vervolg. Ook wanneer je jezelf verder op persoonlijk vlak wilt ontwikkelen, coach bent, wilt worden of een stap wilt maken in je NLP trainerschap, ben je van harte welkom.

Doelstelling: De opleiding leidt op tot gecertificeerd (h) NLP Master Practitioner (accreditatie volgens ABNLP en NVHNLP)

Trainer: Internationaal gecertificeerd (h) NLP trainer Inge Kats-Brekelmans

De volgende (h) NLP Master Practitioner opleiding (nr 9) start op 5 oktober 2023 en duurt in totaal 16 dagen                

 >>SCHRIJF JE NU IN<<

Data in 2023:

Donderdag en vrijdag: 5 & 6 oktober 2023

Donderdag en vrijdag: 2 & 3 november 2023

Donderdag, vrijdag: 7 & 8 december 2023

Donderdag, vrijdag, zaterdag: 11, 12 & 13 januari 2024 (3 daagse hypnose)

Donderdag, vrijdag: 8 & 9 februari 2024

Donderdag, vrijdag: 7 & 8 maart 2024

Donderdag, vrijdag, zaterdag: 11, 12 & 13 april 2024 (3 dagen)

 

Interesse? Neem alvast contact op! 

Direct contact

tijd: 9.30-17.00 uur

Instapvoorwaarden

NLP Practitionercertificaat
Openstaan voor zelfreflectie en feedback

Niveau van de training: MBO-HBO

Jouw investering:

€ 2.697 

(inclusief manual, uitgebreide lunch, koffie, thee, lekkers) kosten zijn aftrekbaar voor de inkomstenbelasting.
Na het tekenen van een betalingsovereenkomst is gespreide betaling mogelijk.
Aanwezigheid van tenminste 14 dagen, waaronder in ieder geval de laatste 2 dagen.
Het houden van intervisiebijeenkomsten (tussen de opleidingsblokken door).
Het lezen van relevante literatuur zoals de manual, het bekijken en beluisteren van audio-visueel materiaal.
Het maken van een reflectieverslag n.a.v. de opleidingsdagen.

Studiebelasting:

 • opleidingsdagen: 120 uur
 • daarnaast: intervisiebijeenkomsten, zelfstudie, boek- en reflectieverslagen, modelleeropdracht

Kwalificatie: Na het volgen van deze opleiding ben je gecertificeerd (h) NLP Master Practitioner volgens de ABNLP en de NVHNLP

Heb je interesse? Neem persoonlijk contact op: info@traininge.nl of meld je aan/ neem een optie voor/op de NLP Master Practitioneropleiding die TRAINiNGE verzorgt middels het inschrijfformulier.