opleidingsinstituut en coaching

NLP cursus

Ben jij weleens aan het piekeren? Piekeren is de verkeerde kant op fantaseren. Niet zo erg, voor eventjes, maar wanneer je er niet meer mee kan stoppen beïnvloedt het je hele dag en met een beetje pech ook je nachten. Wakker liggen doordat je gedachten alle kanten opgaan, dat is niet wat je wilt, toch?

Een NLP cursus volgen helpt je bewust te worden van jouw eigen denkpatronen, hiermee krijg je meer invloed op jouw gepieker en bepaal jij zelf wanneer je wil blijven piekeren en wanneer je er liever mee wil stoppen. Op het moment dat je je eigen gedrag leert herkennen, kun je andere keuzes maken. Dit en nog veel meer leer je in een NLP cursus. Meld je nu aan of neem contact met ons op voor meer informatie.

Onze cursussen

Direct inschrijven

 

De inhoud van de NLP cursus

Mensen hebben volgens onderzoekers zo’n 40.000 tot 60.000 gedachten per dag. Dat zijn er nogal wat. Zij zeggen ook dat ongeveer 2/3 van die gedachten over hetzelfde gaan. Interessant om dan uit te zoeken wat deze gedachten zijn, ze zouden zomaar eens invloed kunnen hebben op hoe je in je vel zit. In een NLP cursus leer je hoe je meer controle krijgt over deze hersenspinsels en hoe je negatieve overtuigingen kunt veranderen.

NLP gaat ook over communicatie, de manier waarop je een boodschap wilt overbrengen. Er ontstaat nogal eens ruis wanneer je iets duidelijk wil maken. Wanneer je beter begrijpt hoe hersenen werken, kun je daarop beter afstemmen. Hierdoor is de kans dat jouw verhaal overkomt zoals jij bedoelde een stuk groter.

Een NLP cursus, zoals de NLP practitioner, is een 16 daagse cursus waarin je jezelf veel beter leert kennen en jezelf en anderen beter leert begrijpen. Je krijgt inzicht in het proces van communicatie, grip op jouw klik met mensen om je heen en meer controle over je eigen leven.

Hoe lang duurt een NLP cursus?

Deze NLP cursussen duren 16 dagen. Om iets echt, blijvend te veranderen, heeft ons onbewuste herhaling en tijd nodig. Nieuwe dingen leren kost ook tijd. Daarom geven we bij TRAINiNGE twee dagen cursus per maand. Tussen de lesblokken door is er tijd om samen met medecursisten te oefenen en het geleerde te laten bezinken. NLP opleidingen duurt dan ook al gauw 6-8 maanden. Tijdens de hele NLP cursus werk je aan jouw persoonlijke doelen.

Ervaren trainers

Doordat de groepen klein zijn (maximaal 10 personen) is er veel ruimte om jou persoonlijk te begeleiden hierin. Trainers met ruim 10 jaar ervaring, afhankelijk van de groepsgrootte ondersteund door een assistent trainer, staan tot jouw beschikking. Overigens zijn wij als trainers ook nooit uitgeleerd, we volgen regelmatig bij- en nascholingen op het gebied van NLP, HNLP en andere gebieden van persoonlijke ontwikkeling, zodat we je altijd kunnen voorzien van de nieuwste kennis.

Een ABNLP geaccrediteerd certificaat

Een NLP cursus staat in eerste instantie goed op je cv. Doordat je van TRAINiNGE een ABNLP geaccrediteerd certificaat ontvangt, kun je na deze opleiding bij alle ABNLP instituten op de hele wereld terecht. Werkgevers worden vaak blij van werknemers die een NLP cursus hebben gevolgd, deze mensen hebben namelijk statistisch gezien minder kans om een burn-out te krijgen. Ook hebben zij minder conflicten en werken zij effectiever. Samenwerken gaat vaak een stuk beter en het zelfvertrouwen groeit. Wil je jouw werkgever vragen om financieel bij te dragen aan jouw persoonlijke ontwikkeling? Bekijk dan de informatie voor werkgevers.

Voor wie is een NLP cursus geschikt?

NLP trainingen worden gevolgd door allerlei verschillende mensen, jong, oud en alles daartussenin. Het niveau van de cursus is geschikt voor MBO/HBO niveau. Twijfel je of dat niveau voor jou haalbaar is, neem dan contact op. Meestal zijn dit soort overtuigingen over jezelf prima aan te pakken. Cursisten hebben allerlei achtergronden, soms een pittig verleden, soms is het leven “als vanzelf” gegaan, dit maakt voor de cursus niets uit. Hetzelfde geldt voor iemands werk. In de NLP cursus kunnen de huisarts en de bloemist elkaar versterken, de huisvrouw en de gevangenisbewaarder veel van elkaar leren en de manager en de bouwvakker elkaar aanvullen.

Is een NLP cursus iets voor jou?

In een NLP cursus leer je doelen stellen en hoe je deze dan ook kunt bereiken. Deze doelen gaan vaak over: ontdekken wat ik kan, anders communiceren, sterker in mijn schoenen staan, echte verbinding aangaan, minder aan mijzelf twijfelen, nee leren zeggen, een fijnere relatie, weten wie ik ben, leren hoe ik anderen kan begeleiden en mijn grenzen op een goede manier aangeven en bewaken.

Herken je een van deze thema’s? Dan kan een NLP cursus zomaar bij jou passen. Vraag eens om een vrijblijvende kennismaking of kom naar een van de gratis NLP workshops of informatieavonden. Deze worden regelmatig gegeven, hier kun je alvast kennismaken met de trainer, de locatie en ontdekken of NLP iets is wat bij jou past.

De kosten van een NLP cursus

Een NLP opleiding in Drenthe volgen vraagt ook een financiële investering. Voor de 16 daagse is dat €2697,=. Er is altijd de mogelijkheid dit in termijnen te betalen, dit kun je aangeven op het inschrijfformulier. Voor zelfstandig ondernemers zijn de kosten voor een cursus NLP aftrekbaar voor de inkomstenbelasting. Ook is er de mogelijkheid om STAP-budget aan te vragen voor een NLP cursus, wil je hier meer over weten, neem dan contact op via info@traininge.nl dan leggen we je uit hoe je voor deze €1000, - subsidie in aanmerking kunt komen. 

Doorleren na de NLP practitioner cursus

Na een NLP practitioner cursus zijn er verschillende vervolgmogelijkheden. Wil je anderen helpen om meer uit zichzelf te halen? Dan is een NLP coach cursus echt iets voor jou. Hier leer je de structuur achter een coachtraject en ontdek je de krachten en valkuilen van coaching.

Liever nóg meer leren over jezelf en leren hoe je kan leren van anderen? In een NLP Master cursus ga je aan de slag met modelleren (leren van een expert/model) en verdiep en verbreed je je NLP kennis en skills. In deze cursus leer je ook Ericksoniaanse hypnose beoefenen. Ook biedt TRAINiNGE diverse workshops op andere gebieden van persoonlijke ontwikkeling aan. Genoeg te leren dus.

Leren over jezelf in de ultieme setting

De NLP practitioner cursus start gemiddeld 2 x per jaar, in het najaar/einde zomer en in het vroege voorjaar/ einde winter. Bij TRAINiNGE volg je jouw NLP cursus op een unieke plek, landelijk, huiselijk met voldoende ruimte om in kleinere groepjes te oefenen. Bij mooi weer lekker veel naar buiten. Een dag cursus volgen is echt een dag voor jezelf, op een mooie plek, met een lekkere lunch doen we ons best om jou helemaal in de watten te leggen. Een betere setting kun je niet hebben wanneer je gaat leren over jezelf.

Heb je vragen over de NLP opleidingen die we bij TRAINiNGE aanbieden? Of heb je behoefte aan NLP coaching? Neem dan gerust contact met ons op.

Direct inschrijven