opleidingsinstituut en coaching

NLP in Hoogeveen

Woon je in Hoogeveen of omgeving en wil jij aan de slag met jouw persoonlijke ontwikkeling? Vind jij ook dat de opleidingen en trainingen die je daarin kunt volgen vaak zo ver van huis zijn? Goed nieuws, je kunt nu jouw NLP opleiding in Hoogeveen volgen bij TRAINiNGE. In het mooie landelijke Nieuweroord, net buiten Hoogeveen kun je terecht voor jouw persoonlijke groei in een persoonlijke huiselijke sfeer.

Een NLP opleiding volgen in de buurt van Hoogeveen: waarom eigenlijk?

Ben je weleens minder zeker over jezelf en doe je daardoor misschien niet de dingen die je graag zou willen doen? Het is jammer wanneer jouw onzekerheid je beperkt en je daardoor misschien mooie kansen misloopt.

Twijfel je weleens over jouw toekomst en zet je daardoor geen stappen? Zorg je goed voor anderen en durf je daardoor niet zo goed nee te zeggen? Vergeet jij jezelf weleens? Hoe lekker zou het zijn wanneer je jezelf (weer) op nummer één kan zetten, zonder egoïstisch te worden. Met NLP coaching krijg jij weer de controle terug over jouw leven.

Kies voor jezelf met NLP nabij Hoogeveen

Heb je op je werk een persoonlijk ontwikkel budget maar heb je geen zin om de zoveelste technische training te volgen? Wil jij deze keer kiezen voor jouw eigen ontwikkeling?

Wil jij mensen (zowel jezelf als anderen) beter leren begrijpen zodat er minder misverstanden ontstaan en je écht verbinding kan aangaan?

Ben je weleens benieuwd waar jouw eigen-aardigheden vandaan komen?

Allemaal goede redenen om eens te kijken naar een NLP training in de buurt van Hoogeveen, lekker dichtbij huis, in de gemeente Hoogeveen bij TRAINiNGE. TRAINiNGE biedt jou naast de NLP practitioner opleiding bij Hoogeveen een aantal vervolgopleidingen zoals een NLP Master practitioner en een (NLP) coachopleiding. Met een NLP opleiding leer hoe jij jouw richting kunt gaan bepalen. Zowel professioneel als persoonlijk.

Wanneer je jezelf beter gaat begrijpen, krijg je meer controle over jouw leven. Dat is fijn want dan kun jij bepalen welke kant jij jouw ‘trein’ op laat rijden. De NLP cursus bij TRAINiNGE wordt gegeven in kleine groepen, waardoor er focus is op jou als persoon, met jouw verhaal.

Vaak gestelde vragen:

Wat is NLP eigenlijk?

NLP is een manier waarmee je jezelf en anderen beter leert begrijpen. Mensen die meer zicht hebben op eigen gedrag en dat van anderen beter kunnen plaatsen hebben betere relaties. Betere relaties leiden tot een gelukkiger leven. Wie wil dat nou niet?

In de NLP opleiding in de buurt van Hoogeveen leer je een aantal gespreks- en verandertechnieken. Dit maakt dat je betere vragen gaat stellen, jouw boodschap beter overkomt en je door middel van jouw taalgebruik jezelf en anderen een betere gevoel kan geven. De verandertechnieken zorgen ervoor dat jij jouw ongewenste gedrag, overtuigingen die je over jezelf hebt en zelfs jouw stemming onder handen kan nemen en zelf kan veranderen.

Ik lees ook over HNLP, wat is het verschil met NLP?

HNLP is afgeleid van de NLP. De afkorting staat voor Humanistische Neuro Linguistische Psychologie. Het humanistische is eigenlijk het grootste verschil. Waar NLP vaak gaat over vaste protocollen volgen, geeft HNLP de mogelijkheid de vaste patronen meer los te laten en afgestemd op de persoon waarmee je in contact bent, meer natuurlijk jouw NLP kennis toe te passen. In de (h)NLP opleiding rondom Hoogeveen leer je beide, NLP en HNLP, zodat jij kan kiezen wat het beste bij jou past.

Kan ik STAP budget aanvragen voor een NLP opleiding?

Dankzij een mooie samenwerking is het sinds kort inderdaad mogelijk om STAP budget aan te vragen. Hieraan zijn een aantal voorwaarden verbonden. Het budget kun je eenmaal per 2 maanden aanvragen. Je kan 1x per jaar STAP aanvragen. De start van jouw opleiding mag pas zijn minimaal 1 maand na jouw aanvraag. Wil je dit aanvragen, neem dan persoonlijk contact op via: https://www.traininge.nl/contact.html.

Krijg ik een officieel diploma voor een NLP opleiding?

Ja, je krijgt aan het einde van onze NLP opleiding (mits natuurlijk aan de kwaliteitseisen wordt voldaan) een certificaat dat internationaal erkend is. De ABNLP (American Board of Neuro Linguistic Programming) heeft haar kwaliteitskeurmerk aan TRAINiNGE gegeven. Met dit certificaat kun je overal ter wereld vervolgopleidingen doen bij ABNLP aangesloten instituten.

Wat is het beste NLP instituut?

Dat kan niemand voor jou besluiten, ga kennismaken bij verschillende instituten en kijk waar jij je het meest op je gemak voelt. Er zijn instituten waar je een NLP opleiding volgt in groepen tot wel 100 mensen. Bij TRAINiNGE kiezen we bewust voor het werken in kleine groepen in een persoonlijke setting. Bij de NLP cursus nabij Hoogeveen hebben de groepen maximaal 10 deelnemers. Dat is niet perse beter, wel anders. Er is veel aandacht voor jou en jouw doelen. Een grotere groep kan spannender zijn, in een kleine groep kun je je minder goed verstoppen. Kom eens op een NLP informatieavond, dan ervaar je wat voor jou prettig is en wat niet.

Werkt NLP echt?

Wanneer jij openstaat voor leren en verandering, dan werkt NLP echt. Het is geen zaligmakende methode, zoals elke andere methode waarbij je jezelf zou willen verbeteren. Terugkijkend op de afgelopen 10 jaar is 90% van de deelnemers na hun NLP opleiding laaiend enthousiast. De overige 10% schreeuwt iets minder hard van de daken. Bij vrijwel iedereen heeft er verandering plaatsgevonden. Niet altijd precies waar de deelnemer had gedacht, dat maakt die 10% wat voorzichtiger. Nogmaals: openstaan voor verandering en bereidheid naar jezelf te kijken zijn wel voorwaarden voor groei. Vergelijk het met de sportschool, wanneer je fitter wilt worden maar niet bereid bent te gaan sporten, dan kun je lid zijn maar zal er weinig gebeuren.

Overigens is er door IEP een effectenonderzoek gedaan naar de werking van NLP, dit in reactie op herhaalde berichten dat NLP niet wetenschappelijk bewezen zou zijn. Uit dit onderzoek bleek dat slechts één NLP-sessie bij 64% van de cliënten een significant positief effect had.

Ben je nieuwsgierig geworden?

Naast dat TRAINiNGE NLP in Hoogeveen aanbied, kun je ook voor NLP in Meppel en NLP in Assen bij ons terecht. De diversiteit van NLP in Drenthe is groot en geschikt voor iedereen die bereid is zichzelf onder de loep te nemen. Kom eens naar een informatieavond, bel of mail om een kennismaking af te spreken of meld je aan.