opleidingsinstituut en coaching

NLP opleidingen

Herken jij dat je je soms onzeker voelt? Dat je niet zoveel zelfvertrouwen hebt als je zou willen hebben? Misschien doe je daardoor dingen niet die je eigenlijk wel graag zou willen.

Je wilt je toch niet laten beperken door jouw onzekerheid? Dat je daardoor bijvoorbeeld die leuke baan, partner of vriendschap misloopt?

Met een NLP opleiding vergroot jij jouw zelfvertrouwen. NLP maakt je bewust van jouw gedachten en de denkfouten die je hierin maakt. Doordat je weet wat je doet, kun je een andere keuze maken. Je zelfbeeld verandert en je gaat meer zelfvertrouwen uitstralen.

Bij TRAINiNGE worden al sinds 2012 NLP opleidingen gegeven door ervaren trainers, met als doel jou verder te helpen in jouw persoonlijke ontwikkeling en bewustwording.

Onze opleidingen

Direct inschrijven

Stroeve communicatie

Loopt jouw communicatie weleens wat stroef? Begrijpen anderen niet altijd wat jij bedoeld? Wil je leren hoe je daar meer invloed op kunt uitoefenen? Een NLP cursus kan je helpen beter te communiceren, zodat anderen jou beter begrijpen.

Hoe kies ik een goede NLP opleiding?

Belangrijk bij de keuze voor een opleiding is dat je zorgt dat jij voor jouzelf het maximale eruit kan halen. Dat begint natuurlijk pas wanneer je je op je gemak voelt. Daarom zijn er regelmatig gratis NLP workshops, daar kun je de sfeer komen proeven. Past zo’n moment niet? Maak dan vrijblijvend een afspraak om eens kennis te maken. Daarnaast wil je natuurlijk dat je leert wat je zou moeten leren in een opleiding. Een ABNLP erkenning zorgt ervoor dat jouw opleiding aan de criteria voldoet die nodig zijn om een waardevol certificaat te ontvangen. Vraag je vervolgens af: is er voldoende begeleiding en persoonlijke aandacht? Er zijn opleidingen die worden gegeven in hele grote groepen of volledig online. Wanneer je dit fijn vindt, dan is dat natuurlijk geen probleem. Maar als je bijvoorbeeld als doel hebt om meer zichtbaar te worden, dan is een kleine groep vaak beter. Bij TRAINiNGE zijn de groepen altijd klein, maximaal 10 mensen in een groep, dit maakt dat er veel aandacht is voor jou en jouw doelen.

Erkend opleidingsinstituut voor NLP opleidingen

Een NLP cursus bij TRAINiNGE duurt 16 dagen, na alle cursusdagen ontvang je het NLP practitioner certificaat. Dit certificaat is internationaal erkend door de ABNLP (American Board of NLP) ABH-NLP – American Board for Hypnotherapy and NLP (abh-abnlp.com). Dat betekent dat je na de NLP opleiding op elke plek ter wereld een vervolg zou kunnen volgen. TRAINiNGE is een erkend opleidingsinstituut en is ingeschreven bij het CRKBO (Centraal Register Kort Beroepsonderwijs) Crkbo::Home. De trainers bij TRAINiNGE zijn ervaren en zorgen ervoor dat zij zelf ook steeds op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van NLP maar ook andere vlakken van persoonlijke groei. Ook wij kunnen een ander immers maar zover helpen als we zelf zijn gekomen.

Inhoud van de NLP opleiding

Nu denk je misschien: 16 dagen? Waar haal ik de tijd vandaan?

Gelukkig zijn deze dagen verspreid over een langere tijd. Dit heeft als belangrijkste reden dat verandering tijd nodig heeft. We werken in blokken van steeds 2 dagen, ongeveer 1 x per maand. In die tussentijd ga je het geleerde in de praktijk brengen, gewoon in je eigen leven.

In zo’n 2 daagse worden theorie en praktijk afgewisseld, dit heeft o.a. te maken met jouw leerstrategie. Iedereen leert op zijn of haar eigen manier. De een heeft aan een paar woorden genoeg, de ander wil veel informatie. Veel mensen willen het eerst zien, voordat ze er een beeld van kunnen vormen en anderen willen iets eerst zelf gedaan hebben. Bij ons komen alle voorkeuren aan bod. Dit maakt een dag lekker afwisselend. Een vaak gehoorde opmerking is dan ook: ‘Oh? Is de dag nu alweer om?’

FAQ

Wat doet NLP met je?

Soms zijn mensen bang dat ze gaan veranderen door een NLP opleiding te volgen. Dat klopt, we veranderen continue. Niet veranderen is pas moeilijk. Probeer maar eens om je haren niet te laten verkleuren en je huid niet te laten rimpelen. Door alles wat je leert en ontdekt zal je veranderen. Het fijne is wel dat jij zelf bepaald in hoeverre jouw gedrag, stemming en overtuigingen zullen veranderen. Mensen willen namelijk wel veranderen, maar niet veranderd worden. Wanneer jij ervoor open staat krijg je meer grip op jouw eigen gedrag en kun je ander gedrag kiezen wanneer je niet tevreden bent. Ook krijg je meer invloed op jouw eigen stemming. Hoe lekker is het wanneer je voor jouw gevoel niet afhankelijk bent van je omgeving maar dit zelf kan bepalen?

Is het spannend of confronterend om een NLP opleiding te volgen?

Een opleiding volgen in een nieuwe groep is voor de meeste mensen spannend. Over het algemeen merken we dat dat gevoel gedurende de eerste dag al helemaal is verdwenen. Iedereen in jouw groep kiest net als jij voor een opleiding in persoonlijke ontwikkeling, dit betekent dat er al een verbindende factor is in de groep. Los van de spanning van een training in een nieuwe groep vragen mensen zich vaak af of het een confronterende opleiding zal zijn. Het antwoord hierop is erg persoonlijk. De meeste mensen ervaren de NLP cursusdagen als een feestje. Het kan wel zijn dat er af en toe emoties om de hoek komen kijken. Gelukkig wordt er in de opleidingen ook veel gelachen.

Wat leer je tijdens een NLP opleiding?

Tijdens de opleiding komen verschillende onderwerpen aan bod. We beginnen met ontdekken wat je allemaal kan waarnemen bij anderen en welke conclusies je daaraan kunt verbinden. Ook gaan we aan de slag met communicatie en een betere verbinding maken met de mensen om je heen. Dit is meteen bruikbaar op je werk, thuis of met vrienden.

Verder leer je over taal, hoe je goede vragen kunt stellen en hoe je jouw boodschap op een goede manier kunt overbrengen. Natuurlijk leer je hoe je op een andere manier naar dingen kunt kijken, want als je anders naar de dingen kijkt, veranderen de dingen waar je naar kijkt. Zoals al eerder genoemd ga je ook leren over jouw eigen gedrag, hoe je daar meer bewust van kan worden en dit zelf kan beïnvloeden, daarnaast krijg je meer grip op je eigen stemmingen en leer je hoe je jouw eigen overtuigingen kan veranderen.

Voor wie is een NLP opleiding geschikt?

Er is geen standaard NLP student. De studenten zijn zowel mannen als vrouwen. De jongste deelnemer bij TRAINiNGE was 18 jaar, de oudste 76 jaar. De beroepen die cursisten uitoefenen variëren van huisvrouw tot tandarts, van fysiotherapeut tot bouwvakker en van coach tot administratief medewerker. Deze variatie heeft echt een toegevoegde waarde in de groepen, er zijn immers ervaringen uit alle hoeken.

Welke NLP opleidingen kun je volgen?

Persoonlijke ontwikkeling start bij ons altijd met een NLP practitioner opleiding. Dit is de basisopleiding waarin je leert over jezelf, communicatie, anderen en waar je aan de slag gaat met verandering wanneer je dat wilt. Daarna kun je kiezen om je NLP kennis te verbreden en te verdiepen voor jezelf, daarvoor is een NLP Master practitioner opleiding erg geschikt. Het kan ook zijn dat je graag anderen wil gaan begeleiden, dan kun je kiezen voor een NLP coach opleiding. Wil je zelf mensen gaan opleiden tot NLP practitioner of Master, dan kun je na je NLP Masteropleiding een NLP trainersopleiding gaan volgen.

Wat kost een NLP opleiding?

16 dagen, dat zal dan ook wel veel geld kosten, denk je misschien. Per dag ben je omgerekend nog geen 170 euro kwijt, dit is inclusief de hele dag koffie, thee, lekkers, een uitgebreide lunch, een manual, persoonlijke begeleiding tijdens de opleiding en (niet onbelangrijk) de hele dag een superleuke training van een ervaren trainer. Wanneer betaling in één keer voor jou niet mogelijk is kun je er bij TRAINiNGE voor kiezen om in termijnen te betalen, dit kun je aangeven op het inschrijfformulier. Voor werkgevers kan het interessant zijn om de kosten van een NLP cursus op zich te nemen, bekijk hiervoor de informatie voor werkgevers. ZZP’ers kunnen de kosten voor opleidingen aftrekken van de inkomstenbelasting. Jouw totale investering voor de 16 daagse NLP opleiding is € 2697,-. Wil je een STAP budget aanvragen (maximaal €1000,-) voor het volgen van jouw NLP opleiding, neem dan contact op via info@traininge.nl voor de mogelijkheden.

Meld je aan voor een NLP opleiding

Ben jij enthousiast geworden en wil je je graag aanmelden voor een NLP opleiding bij onze NLP academie in Drenthe? Vul dan ons inschrijfformulier in of neem contact met ons op. Ook als je vragen hebt over de NLP trainingen kun je gerust contact met ons opnemen. Wij helpen je graag!

Ook als je geinteresseerd bent in één van onze andere diensten, zoals NLP coaching, kun je ons altijd benaderen.

 

Direct inschrijven