(h) NLP Master Practitioner opleiding

TRAINiNGE.nl

(h) NLP Master Practitioner opleiding

Heb je een NLP of HNLP Practitioner certificaat op zak en wil je meer verdieping en verbreding van jouw kennis? Dan is een (h) NLP Master opleiding echt iets voor jou! De (h) NLP Master Practitioner opleiding bestaat uit 16 dagen waarin theorie steeds afgewisseld wordt met oefeningen. Na iedere opleidingsdag kun je het geleerde direct toepassen in de praktijk.
H-NLP master practitioner

Voor wie is een (h) NLP Master Practitioner opleiding geschikt?

Wanneer je na het behalen van je NLP-Practitionercertificaat je (h)NLP kennis en vaardigheden meer wilt verdiepen en verbreden, dan is het volgen van de (h)NLP Master Practitioner een prachtig vervolg. Ook wanneer je jezelf verder op persoonlijk vlak wilt ontwikkelen, coach bent, wilt worden of een stap wilt maken in je NLP trainerschap, ben je van harte welkom.

 

Wat komt er aan bod in de training:

Informatie over de (h) NLP Master Practitioner opleiding van TRAINiNGE

Locatie:

Nieuweroord (gemeente Hoogeveen)

Trainer:

Internationaal gecertificeerd (h) NLP trainer Inge Kats-Brekelmans

Data van deze training

Data in 2025:

 • donderdag en vrijdag 9 en 10 januari 2025
 • donderdag en vrijdag 30 en 31 januari
 • donderdag en vrijdag 27 en 28 februari
 • donderdag, vrijdag en zaterdag 20, 21 en 22 maart
 • donderdag en vrijdag 17 en 18 april
 • donderdag en vrijdag 22 en 23 mei
 • woensdag, donderdag en vrijdag 25, 26 en 27  juni

tijd: 9.30-17.00 uur

Instapvoorwaarden:

 • NLP Practitionercertificaat
 • Openstaan voor zelfreflectie en feedback
 • MBO-HBO

Eerst kennismaken? Kom naar een informatieavond of gratis NLP workshop.

Jouw investering:

€ 2.797

(inclusief manual, uitgebreide lunch, koffie, thee, lekkers)
Na het tekenen van een betalingsovereenkomst is gespreide betaling mogelijk.
Aanwezigheid van tenminste 14 dagen, waaronder in ieder geval de laatste 2 dagen.
Het houden van intervisiebijeenkomsten (tussen de opleidingsblokken door).
Het lezen van relevante literatuur zoals de manual, het bekijken en beluisteren van audio-visueel materiaal.
Het maken van een reflectieverslag n.a.v. de opleidingsdagen.

Studiebelasting:

 • opleidingsdagen: 120 uur
 • daarnaast: intervisiebijeenkomsten, zelfstudie, boek- en reflectieverslagen, modelleeropdracht

Kwalificatie:

Na het volgen van deze opleiding ben je gecertificeerd (h) NLP Master Practitioner volgens de ABNLP en de NVHNLP

(h) NLP Master Practitioner opleiding

Meld je aan

We kijken ernaar uit om met jou in contact te komen! Bereik ons vandaag nog voor meer informatie over onze NLP opleidingen en cursussen in Drenthe.

Adres

Middenraai 62 7912 TL Nieuweroord

Telefoonnummer

+31-6-23587279

E-mailadres

info@traininge.nl

Wat is (h) NLP Master Practitioner opleiding?

Inhoud (h)NLP Master Practitioneropleiding

Net als in de (H)NLP Practitioneropleiding bieden we ook in de Master een praktische en inspirerende opleiding waarin communicatie en persoonlijke ontwikkeling centraal staan. De (h)NLP Master Practitioneropleiding bestaat uit 16 dagen waarin theorie steeds afgewisseld wordt met oefeningen. Na iedere opleidingsdag kun je het geleerde direct toepassen in de praktijk.

We gaan o.a. aan de slag met:

Modelleren
Met modelleren kun je de vaardigheden van een expert overnemen en integreren in je dagelijks leven. Voor de Master opleiding ga je iemand modelleren. Het hoe en wat van deze opdracht komt uitgebreid aan de orde.

Waarden en overtuigingen
De keuzes die je in het leven maakt en het gedrag dat daarbij hoort, worden voor een groot deel bepaald door jouw waarden en overtuigingen. Waarden gaan over dat wat jij belangrijk vindt. Zij hebben een relatie met jouw missie, visie, overtuigingen en jouw normen.
Inzicht in je waarden en hoe het komt dat ze belangrijk voor je zijn, kan leiden tot mogelijk ander, meer gewenst, gedrag en je vrijer voelen van ongewenste (oude) emoties.
Zo is ook het loslaten van belemmerende overtuigingen bevrijdend, want hierdoor ontstaan er nieuwe keuzemogelijkheden.

Metaprogramma’s
Metaprogramma’s zijn zich herhalende patronen in het denken. Deze patronen uiten zich in emotie en gedrag. Ze zijn herkenbaar in taal en non-verbaal gedrag, kunnen bepalend zijn voor het contact, voor de samenwerking, voor iemands competenties en voor hoe iemand leert en wat hem motiveert. Iemands denken, voelen en doen kunnen met kennis van metaprogramma’s nauwkeurig worden voorspeld en gedragsstijlen kunnen worden onderscheiden.

Strategieën
Je leert op een hoger niveau dan in de (H)NLP Practitioner opleiding strategieën uit te vragen. Je leert hoe je ze kunt veranderen en wat je nodig hebt om een strategie van een ander over te kunnen nemen, als je dat wilt.

Het gebruik van taal
Voortbordurend op alles wat je in de Practitioner geleerd hebt over taal, leer je hier de basis van taalgebruik die verder reikt dan woorden en begrip. Je ervaart hoe door het gebruik van vooronderstellingen in taal veranderingen kunnen gaan plaatsvinden.

Hypnose
Tijdens de opleiding werken we drie dagen met Ericksoniaanse hypnose. Hypnose gaat over trance, over gefixeerde aandacht. Ieder mens is meerdere keren per dag in trance, zonder zich dit te realiseren. Wanneer je in trance bent, ben je zeer ontvankelijk voor positieve suggesties omdat er gewerkt wordt op diep onbewust niveau. Door het toepassen van Ericksoniaanse hypnose kun je jezelf en anderen goed helpen bij veranderingsprocessen. De 3 hypnosedagen zijn ontspannen ‘vakantie’-dagen waarin je veel leert over hypnotisch taalgebruik, ook gewoon tijdens een vergadering of een goed gesprek.

Neurologische niveaus
Dit betreft een prachtig model dat jou op verschillende niveaus informatie geeft over bijvoorbeeld een conflictsituatie of een te bereiken doel.

Observeren van non-verbale reacties
Je leert goed je zintuigen te gebruiken, o.a. door lichaamshoudingen en waarneembare veranderingen hierin waar te nemen.  Het lichaam heeft je veel te vertellen, het liegt namelijk nooit.

Submodaliteiten
In de practitioner heb je een en ander geleerd over je persoonlijke weergave, over hoe jij ervaringen aan jezelf weergeeft en hoe je dit kunt veranderen, als dat minder prettig is. In de Master komen specifieke oefeningen aan bod. Zo leer je  hoe je met de kennis uit de practitioner bijvoorbeeld om kunt gaan met angsten, allergieën en belemmerende overtuigingen.

Het hanteren van innerlijke conflicten
Je leert o.a. op conversationele wijze innerlijke conflicten te hanteren.

(H)NLP veranderingsmodellen
Tijdens de (H)NLP Master-opleiding wordt het (H)NLP Coachmodel en het Moedermodel van John Overdurf nader behandeld. Met deze basismodellen leer je hoe je verandering teweeg kunt brengen bij jezelf en anderen. Je leert hiermee hoe coachen in de basis echt werkt.

Tijdgerelateerde technieken en werken met het onbewuste
Je onbewuste is een groot vat met informatie, veel groter dan je bewuste. Vergelijkbaar met het onzichtbare deel van de bekende ijsberg dat onder water zit. Tijdens de opleiding leer je helpende informatie uit het onbewuste in te zetten. Hierdoor kun je veel meer veranderen en bereiken dan je bewust ook maar zou kúnnen denken. Via tijdgerelateerde technieken leer je jezelf in een positieve Staat van Zijn te brengen waardoor ervaringen uit het verleden en in de toekomst gemakkelijker te hanteren zijn.

Systemisch Werken
Gedragspatronen kunnen ook benaderd worden vanuit de systeemtheorie. Wanneer je een vraag hebt over jouw eigen rol binnen bijvoorbeeld je familiesysteem of binnen het team waarin je werkt, is er tijdens de opleiding gelegenheid om jouw vraag ‘op te stellen’. Dit doen we bv. door middel van een familie- of organisatieopstelling. Meer informatie over systemisch werken kun je vinden op www.traininge.nl of door een van de maandelijkse opstellingenavonden bij te wonen, de data vind je op de website.

Afronding
Net als bij de NLP Practitioneropleiding is de afronding een groot feest.
We ronden de opleiding af met een praktijkexamen. Wanneer je de dagen van de opleiding actief en betrokken gevolgd hebt, aan de intervisiebijeenkomsten hebt deelgenomen en hebt laten zien dat je bereid bent om te leren en jezelf te ontwikkelen, en wanneer je je modelleeropdracht heb gemaakt, dan gaat dit examen je zeker lukken!
Zo ga je een ander persoon uit de groep begeleiden vanuit een persoonlijke of professionele vraag. Dit zijn geweldig leuke dagen, want iedere keer blijkt weer, hoeveel deelnemers in deze opleiding geleerd hebben en hoe fantastisch dat is. Daarnaast bespreek je in een groepje jouw persoonlijke modelleeropdracht. Er is aandacht voor afscheid nemen en natuurlijk sluiten we af met een feestelijke certificering.

NLP Master Practitioner opleiding: wat kun je ermee
De NLP Master Practitioner opleiding levert je verschillende inzichten en mogelijkheden op:

 • Je weet wat jouw waarden zijn en wat jou werkelijk stuurt
 • Je krijgt meer inzicht in jezelf zodat je je leven bewuster kunt inrichten
 • Je weet hoe je mensen die jij succesvol vindt kunt modelleren
 • Je kunt hypnose gebruiken voor jezelf en in coaching van cliënten
 • Je kunt mensen helpen bij hun veranderingsproces
 • Het biedt je volop mogelijkheden om je doelen te bereiken
 • Je kunt via je onbewuste gemakkelijker en effectiever gebruik maken van je hulpbronnen.