NLP in Assen

TRAINiNGE.nl

16 daagse NLP opleiding in omgeving Assen

Al deze dingen leer je in een NLP opleiding en dat vlakbij Assen. Tijdens een 16 daagse training gaan we op reis door verschillende NLP onderdelen. Zo staan goed waarnemen, afstemmen op je gesprekspartner en taalgebruik op het programma. Maar ook omgaan met je eigen overtuigingen, invloed krijgen op je stemming en, waar je wilt, je gedrag veranderen.

Wat doet NLP met je?

NLP is al sinds de jaren ’70 een gemakkelijke manier om meer grip te krijgen op hoe je doet wat je doet. Dit begint bij ontdekken wat je doet en hoe. Soms ook onderzoeken waarom je het doet om vervolgens verandering in gang te zetten door middel van beproefde NLP technieken. Deze geleerde vaardigheden kun je na de opleiding voor jezelf en voor mensen om jou heen inzetten.

Je krijgt meer inzicht in jezelf en de manier waarop je communiceert. Een NLP cursus in de buurt van Assen biedt veel methoden om je leven en je werk bewuster vorm te geven en het helpt je doelen makkelijker te bereiken.

Hoe is NLP ontstaan?

NLP is ontstaan in de jaren zeventig in Amerika. Twee wetenschappers van de Universiteit van California John Grinder (taalkundige) en Richard Bandler (psycholoog, wiskundige) waren geboeid door wat maakt dat mensen uitmuntend zijn in hun vak. Samen keken ze naar verschillende therapeuten maar ook naar studenten en leerden hoe zaken succesvol werden aangepakt. Uit het geleerde maakten zij overdraagbare modellen en technieken om snel en doelgericht succesvolle structuren aan te leren.

Jaren ervaring
0 +

Wat is NLP nu eigenlijk?

De letters NLP staan voor Neuro Linguïstisch Programmeren.

  • Neuro: Dit gaat over de hersenen en de zintuigen. Hier registreren we wat we via onze (6) zintuigen waarnemen. In onze hersenen geven we betekenis en wordt van de waarneming een innerlijke ervaring gemaakt en opgeslagen.
  • Linguïstisch: Dit gaat over taal. Taal gebruiken we om onze ervaringen te ordenen, weer te geven en betekenis te geven. Hierbij horen beelden, geluiden, gevoelens, geuren en smaken.
  • Programmeren: Of ook wel: doelgericht handelen. Dit gaat over de mogelijkheid om onze programma’s, de manier waarop we dingen doen, te ontdekken en te benutten om gewenste resultaten te bereiken. We kunnen de innerlijke weergaven in onze hersenen namelijk op een andere manier organiseren. Wanneer we dat doen, zullen onze resultaten veranderen.

Kortom: hoe je de taal van je brein zo goed mogelijk kunt gebruiken om de door jou gewenste resultaten te bereiken.

Wat zijn NLP oefeningen?

De mannen die NLP hebben uitgevonden ontdekten dat er een structuur zit achter de manier waarop succesvolle* mensen hun doelen bereiken. Deze structuren hebben zij gevangen in een aantal mooie, makkelijk overdraagbare modellen. Wanneer je hetzelfde stappenplan volgt als deze succesvolle mensen, is de kans dat jij jouw doelen bereikt aanzienlijk groter. Deze stappenplannen noemen we NLP oefeningen. Tijdens jouw NLP opleiding leren we je deze oefeningen te gebruiken. Ook leer je de structuur achter NLP zodat je zelf ook nieuwe NLP interventies kunt maken.

(*met succesvol bedoelen we hier mensen die zich een doel stellen en dat ook daadwerkelijk bereiken).

Veelgestelde vragen

Wat doet NLP met je brein?

Eigenlijk doet NLP zelf niets met je brein. Het leert je wel om zaken op een andere manier te bekijken. En wanneer je op een andere manier gaat kijken, ga je dingen anders zien. Het voordeel is dat dit meer mogelijkheden, meer opties geeft. Zo krijg je keuzevrijheid in hoe je met zaken zou willen omgaan. Soms zijn mensen bang dat NLP hen zal veranderen. Dat kan, maar alleen wanneer je dat zelf wil. Anderen veranderen is niet mogelijk. Mensen willen namelijk wel veranderen maar niet veranderd worden.

Is NLP zweverig?

NLP wordt pas zweverig wanneer je er vaag over gaat doen. Eigenlijk is het juist heel praktisch en meetbaar. Je krijgt hele concrete informatie en gaat je eigen brein beter begrijpen.

Is NLP iets voor mij?

Goeie vraag! Dat bepaal jij alleen zelf. Ons advies: maak eens kennis bij verschillende instituten, stel veel vragen, vertel iets over jezelf en ontdek of NLP bij jou past en indien ja; welke aanbieder bij jou past. Je kunt pas echt goed aan de slag met jouw persoonlijke ontwikkeling wanneer je je ergens op je gemak voelt.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

TRAINiNGE is een opleidingsinstituut voor NLP in Drenthe. Je kunt bij ons terecht wanneer je op zoek bent naar NLP in Assen of omgeving. Dat betekent dat wij je ook graag helpen als je op zoek bent naar NLP in Hoogeveen of NLP in Emmen.

Ben jij nieuwsgierig geworden naar wat NLP in Assen voor jou kan betekenen? Bij TRAINiNGE is er regelmatig een NLP workshop avond. Meld je hiervoor gerust aan om vrijblijvend een keer mee te maken wat NLP voor jou kan doen.

Heb je vragen over onze cursussen? Neem dan gerust contact met ons op.

Meld je aan

We kijken ernaar uit om met jou in contact te komen! Bereik ons vandaag nog voor meer informatie over onze NLP opleidingen en cursussen in Drenthe.

Adres

Middenraai 62 7912 TL Nieuweroord

Telefoonnummer

+31-6-23587279

E-mailadres

info@traininge.nl