NLP in Emmen

TRAINiNGE.nl

NLP in Emmen

Ken je dat liedje van Doe Maar: Is dit alles? Vraag jij dat jezelf ook weleens af? Wanneer je eenmaal doet wat je doet kunnen de dagen op elkaar gaan lijken, dit kan ervoor zorgen dat je het gevoel krijgt niet het maximale uit jouw leven te halen. Je wilt toch niet straks terugkijken op jouw leven en spijt hebben van alle dingen die je niet hebt gedaan? Met een NLP opleiding in de buurt van Emmen focussen we weer op jou, als persoon, met jouw verhaal.

Is een NLP opleiding in de buurt van Emmen volgen iets voor jou?

Wanneer je jezelf beter leert kennen, kun je ontdekken waar jij energie van krijgt en waar je op leegloopt. Dat maakt dat je weer betere keuzes kunt maken. Dat jij gaat doen waar jij blij van wordt. Dit kan met een NLP training nabij Emmen, in het mooie Nieuweroord. In dit dorpje bevindt zich een kleinschalig opleidingsinstituut met een laagdrempelige, huiselijke uitstraling. In kleine groepen, met veel persoonlijke aandacht voor jou, jouw verhaal en jouw doelen.

Is een NLP opleiding in de buurt van Emmen volgen iets voor jou?

Wanneer je jezelf beter leert kennen, kun je ontdekken waar jij energie van krijgt en waar je op leegloopt. Dat maakt dat je weer betere keuzes kunt maken. Dat jij gaat doen waar jij blij van wordt. Dit kan met een NLP training nabij Emmen, in het mooie Nieuweroord. In dit dorpje bevindt zich een kleinschalig opleidingsinstituut met een laagdrempelige, huiselijke uitstraling. In kleine groepen, met veel persoonlijke aandacht voor jou, jouw verhaal en jouw doelen.

Jaren ervaring
0 +

De touwtjes weer in handen

TRAINiNGE biedt erkende NLP opleidingen vlakbij Emmen. In een NLP opleiding leer je over communicatie, over andere mensen en over jezelf. Misschien ben je wel eens nieuwsgierig hoe het komt dat sommige mensen altijd te laat komen, of overal hun spullen laten slingeren. Wil je ontdekken waarom de één een verhaal in het kort kan vertellen terwijl een ander veel meer tijd/ woorden nodig heeft? Of wil je leren hoe je dingen van je af kan zetten of je energie beter kunt bewaren? Hiervoor is NLP coaching in de buurt van Emmen uitermate geschikt.

Een NLP cursus volg je in eerste instantie voor jezelf, daarnaast levert het ook zeker voordelen op voor je naaste omgeving: je gezin, vrienden, werk…

Wil jij ook vrijblijvend kennis maken met de NLP cursus nabij Emmen?

TRAINiNGE geeft de volgende opleidingen: NLP practitioner, NLP Master practitioner en NLP coach opleiding. En dit allemaal bij jou om de hoek! Ook voor individuele coaching kun je bij iNGE terecht. Daarnaast worden er verschillende korte trainingen of workshops gegeven zoals: karakterstructuren, systemisch werken en NLP opfrisdagen. Wil je eerst eens kennismaken, kom dan naar een gratis NLP workshop.

Veelgestelde vragen

Wat levert NLP mij persoonlijk op?

Natuurlijk is dat afhankelijk van de doelen die jij jezelf stelt. In het algemeen komen cursisten dichter bij zichzelf, hierdoor staan ze meer ontspannen en zelfverzekerder in het leven. Ze zijn zich bewust van hun eigen gedrag en de invloed die ze hebben op hun eigen stemming. Hierdoor hebben zij meer controle over hun eigen gevoel, dit levert meer energie op.

Wat levert NLP mijn omgeving op?

Hoe beter jij jezelf leert kennen, hoe gemakkelijker je ook gedrag van anderen leert te begrijpen, dat maakt ons milder naar anderen, een fijner persoon om bij in de buurt te zijn. Ook leer je veel over communicatie, hoe je jouw manier van communiceren beter kunt afstemmen op de ander. Hierdoor is de kwaliteit van je contacten beter, dus verbeteren je relaties met de mensen om je heen. Betere relaties zorgen voor een gelukkiger leven, dat willen we toch allemaal?

Wat heeft mijn werkgever eraan?

Werkgevers zijn vaak heel blij wanneer een (toekomstige) werknemer bereid is om met zijn of haar persoonlijke ontwikkeling aan de slag te gaan. Een werknemer die zichzelf beter kent is vaak gelukkiger thuis en op het werk. Het risico op een burn-out neemt af, doordat je je grenzen beter leert kennen en bewaken. Iemand die zijn grenzen weet zegt nee, wanneer het nodig is. Maar de JA is dan ook een betrouwbare ja. Daarnaast leer je veel over het omgaan met anderen, dit is fijn voor collega’s of klanten. Dit zijn ook redenen waarom werkgevers soms willen bijdragen in de kosten van een NLP opleiding.

Hoe lang duurt een NLP opleiding?

De duur van een NLP practitioner is afhankelijk van de aanbieder. Bij TRAINiNGE hebben we gekozen voor 16 dagen. Deze 16 dagen verspreiden we over een aantal maanden, je krijgt 2 of soms 3 dagen achtereen training en daarna een aantal weken niet. Tussen de lesblokken door ga je met een groepje mede cursisten oefenen. Ook in het dagelijks leven ga je toepassen wat je hebt geleerd. Zo maken we de lesstof behapbaar en toepasbaar. In de afgelopen 10 jaar hebben we ontdekt dat dit een fijne manier van werken is.

Wat zit er in een NLP opleiding?

In de NLP opleidingen in de buurt van Emmen van TRAINiNGE krijg je alle benodigde basisstof om zelf met NLP aan de slag te kunnen. Daarnaast bieden we ook de ervaring met familieopstellingen en kennis van Transactionele Analyse aan. Dit is geen NLP maar schuurt er tegenaan. We hebben hiervoor gekozen omdat we zelf hebben ervaren dat deze methoden goed werken en mooi samenvoegen met het geleerde over NLP.

Concreet komen de volgende onderdelen aan bod:

Objectief waarnemen

Om goed te kunnen communiceren is objectief waarnemen van groot belang.

Communiceren

Om weerstand en conflicten te voorkomen is goed afstemmen op de ander essentieel. Hierbij is het belangrijk te kijken naar drie onderdelen binnen communicatie: lichaamstaal, intonatie en woorden.

Het gebruik van taal

Je leert een reeks taalpatronen herkennen en hierbij de juiste vragen te stellen zodat je sneller tot de kern van een gesprek komt. Daarnaast leer je hoe je met behulp van taalpatronen weerstand en conflicten kunt voorkomen.

Zintuiggebruik

Je leert hoe jij jouw zintuigen inzet en leert herkennen hoe anderen dat doen.

Ankeren

Ankeren gaat over stemmingen. Wanneer je ontdekt wat ervoor zorgt jij of een ander in een bepaalde stemming komt, kun je eventuele ongewenste gedragspatronen doorbreken en positief gedrag bij jezelf en anderen stimuleren.

Herkaderen

Soms kun je situaties niet veranderen. Met het onderwerp herkaderen leer je vanuit een andere invalshoek naar situaties te kijken en wordt het makkelijker om ermee om te gaan.

(H)NLP veranderingsmodellen Tijdens de (H)NLP Practitioner-opleiding maak je kennis met verschillende (h) NLP modellen.

Met deze basismodellen leer je hoe je verandering teweeg kunt brengen bij jezelf en anderen.

Strategieën

Voor echt alles wat je in het leven doet, heb je een strategie. Gelukkig is in de meeste gevallen je strategie effectief. Maar soms is je strategie minder behulpzaam. Je leert je eigen strategie en die van anderen te achterhalen en hoe je die effectiever kunt maken.

Je persoonlijke weergave

Je leert hoe je op verschillende manieren ervaringen aan jezelf kunt weergeven en wat het effect is van jouw weergave op het gevoel wat je ergens over krijgt.

Het onbewuste

Je onbewuste is een groot vat met informatie, veel groter dan je bewuste. Tijdens de opleiding leer je helpende informatie uit het onbewuste in te zetten.

Tijd gerelateerde technieken

In ieders leven komen ook minder fijne gebeurtenissen voor. Om positiever met deze situaties om te kunnen gaan, gebruiken we zowel de blik van jouw jongere zelf als van die van jou nu om hiernaar te kijken.

Systemisch Werken

Gedragspatronen kunnen ook benaderd worden vanuit de systeemtheorie. Wanneer je een vraag hebt over jouw eigen rol binnen bijvoorbeeld je familiesysteem of binnen het team waarin je werkt, is er tijdens de opleiding gelegenheid om jouw vraag ‘op te stellen’.

Afronding

We ronden de opleiding af met een praktijkexamen. Wanneer je de dagen van de opleiding actief en betrokken gevolgd hebt, aan de intervisiebijeenkomsten hebt deelgenomen en hebt laten zien dat je bereid bent om te leren en jezelf te ontwikkelen, dan gaat dit examen je zeker lukken! Daarna ontvang je jouw NLP certificaat.

Meld je aan

We kijken ernaar uit om met jou in contact te komen! Bereik ons vandaag nog voor meer informatie over onze NLP opleidingen en cursussen in Drenthe.

Adres

Middenraai 62 7912 TL Nieuweroord

Telefoonnummer

+31-6-23587279

E-mailadres

info@traininge.nl