NLP in Hoogeveen

TRAINiNGE.nl

NLP in Hoogeveen

Woon je in Hoogeveen of omgeving en wil jij aan de slag met jouw persoonlijke ontwikkeling? Vind jij ook dat de opleidingen en trainingen die je daarin kunt volgen vaak zo ver van huis zijn? Goed nieuws, je kunt nu jouw NLP opleiding in Hoogeveen volgen bij TRAINiNGE. In het mooie landelijke Nieuweroord, net buiten Hoogeveen kun je terecht voor jouw persoonlijke groei in een persoonlijke huiselijke sfeer.

Is een NLP opleiding in de buurt van Hoogeveen volgen iets voor jou?

Wanneer je jezelf beter leert kennen, kun je ontdekken waar jij energie van krijgt en waar je op leegloopt. Dat maakt dat je weer betere keuzes kunt maken. Dat jij gaat doen waar jij blij van wordt. Dit kan met een NLP training nabij Emmen, in het mooie Nieuweroord. In dit dorpje bevindt zich een kleinschalig opleidingsinstituut met een laagdrempelige, huiselijke uitstraling. In kleine groepen, met veel persoonlijke aandacht voor jou, jouw verhaal en jouw doelen.

Kies voor jezelf met NLP nabij Hoogeveen

Heb je op je werk een persoonlijk ontwikkel budget maar heb je geen zin om de zoveelste technische training te volgen? Wil jij deze keer kiezen voor jouw eigen ontwikkeling?

Wil jij mensen (zowel jezelf als anderen) beter leren begrijpen zodat er minder misverstanden ontstaan en je écht verbinding kan aangaan?

Ben je weleens benieuwd waar jouw eigen-aardigheden vandaan komen?

Allemaal goede redenen om eens te kijken naar een NLP training in de buurt van Hoogeveen, lekker dichtbij huis, in de gemeente Hoogeveen bij TRAINiNGE. TRAINiNGE biedt jou naast de NLP practitioner opleiding bij Hoogeveen een aantal vervolgopleidingen zoals een NLP Master practitioner en een (NLP) coachopleiding. Met een NLP opleiding leer hoe jij jouw richting kunt gaan bepalen. Zowel professioneel als persoonlijk.

Wanneer je jezelf beter gaat begrijpen, krijg je meer controle over jouw leven. Dat is fijn want dan kun jij bepalen welke kant jij jouw ‘trein’ op laat rijden. De NLP cursus bij TRAINiNGE wordt gegeven in kleine groepen, waardoor er focus is op jou als persoon, met jouw verhaal.

Jaren ervaring
0 +

Meer weten of NLP in Emmen?

Wil jij meer weten over de mogelijkheden van NLP in de buurt van Emmen voor jouw situatie? TRAINiNGE is een opleidingsinstituut voor NLP in Drenthe waarbij jouw persoonlijke groei voorop staat. Of je nu op zoek bent naar NLP in Hoogeveen of NLP in Assen, samen kijken we naar wat TRAINiNGE voor jou kan betekenen.

Veelgestelde vragen

Wat is NLP eigenlijk?

NLP is een manier waarmee je jezelf en anderen beter leert begrijpen. Mensen die meer zicht hebben op eigen gedrag en dat van anderen beter kunnen plaatsen hebben betere relaties. Betere relaties leiden tot een gelukkiger leven. Wie wil dat nou niet?

In de NLP opleiding in de buurt van Hoogeveen leer je een aantal gespreks- en verandertechnieken. Dit maakt dat je betere vragen gaat stellen, jouw boodschap beter overkomt en je door middel van jouw taalgebruik jezelf en anderen een betere gevoel kan geven. De verandertechnieken zorgen ervoor dat jij jouw ongewenste gedrag, overtuigingen die je over jezelf hebt en zelfs jouw stemming onder handen kan nemen en zelf kan veranderen.

Ik lees ook over HNLP, wat is het verschil met NLP?

HNLP is afgeleid van de NLP. De afkorting staat voor Humanistische Neuro Linguistische Psychologie. Het humanistische is eigenlijk het grootste verschil. Waar NLP vaak gaat over vaste protocollen volgen, geeft HNLP de mogelijkheid de vaste patronen meer los te laten en afgestemd op de persoon waarmee je in contact bent, meer natuurlijk jouw NLP kennis toe te passen. In de (h)NLP opleiding rondom Hoogeveen leer je beide, NLP en HNLP, zodat jij kan kiezen wat het beste bij jou past.

Wat levert NLP mij persoonlijk op?

Natuurlijk is dat afhankelijk van de doelen die jij jezelf stelt. In het algemeen komen cursisten dichter bij zichzelf, hierdoor staan ze meer ontspannen en zelfverzekerder in het leven. Ze zijn zich bewust van hun eigen gedrag en de invloed die ze hebben op hun eigen stemming. Hierdoor hebben zij meer controle over hun eigen gevoel, dit levert meer energie op.

Wat levert NLP mijn omgeving op?

Hoe beter jij jezelf leert kennen, hoe gemakkelijker je ook gedrag van anderen leert te begrijpen, dat maakt ons milder naar anderen, een fijner persoon om bij in de buurt te zijn. Ook leer je veel over communicatie, hoe je jouw manier van communiceren beter kunt afstemmen op de ander. Hierdoor is de kwaliteit van je contacten beter, dus verbeteren je relaties met de mensen om je heen. Betere relaties zorgen voor een gelukkiger leven, dat willen we toch allemaal?

Wat heeft mijn werkgever eraan?

Werkgevers zijn vaak heel blij wanneer een (toekomstige) werknemer bereid is om met zijn of haar persoonlijke ontwikkeling aan de slag te gaan. Een werknemer die zichzelf beter kent is vaak gelukkiger thuis en op het werk. Het risico op een burn-out neemt af, doordat je je grenzen beter leert kennen en bewaken. Iemand die zijn grenzen weet zegt nee, wanneer het nodig is. Maar de JA is dan ook een betrouwbare ja. Daarnaast leer je veel over het omgaan met anderen, dit is fijn voor collega’s of klanten. Dit zijn ook redenen waarom werkgevers soms willen bijdragen in de kosten van een NLP opleiding.

Hoe lang duurt een NLP opleiding?

De duur van een NLP practitioner is afhankelijk van de aanbieder. Bij TRAINiNGE hebben we gekozen voor 16 dagen. Deze 16 dagen verspreiden we over een aantal maanden, je krijgt 2 of soms 3 dagen achtereen training en daarna een aantal weken niet. Tussen de lesblokken door ga je met een groepje mede cursisten oefenen. Ook in het dagelijks leven ga je toepassen wat je hebt geleerd. Zo maken we de lesstof behapbaar en toepasbaar. In de afgelopen 10 jaar hebben we ontdekt dat dit een fijne manier van werken is.

Kan ik STAP budget aanvragen voor een NLP opleiding?

Dankzij een mooie samenwerking is het sinds kort inderdaad mogelijk om STAP budget aan te vragen. Hieraan zijn een aantal voorwaarden verbonden. Het budget kun je eenmaal per 2 maanden aanvragen. Je kan 1x per jaar STAP aanvragen. De start van jouw opleiding mag pas zijn minimaal 1 maand na jouw aanvraag. Wil je dit aanvragen, neem dan persoonlijk contact op via: https://www.traininge.nl/contact.html.

Krijg ik een officieel diploma voor een NLP opleiding?

Ja, je krijgt aan het einde van onze NLP opleiding (mits natuurlijk aan de kwaliteitseisen wordt voldaan) een certificaat dat internationaal erkend is. De ABNLP (American Board of Neuro Linguistic Programming) heeft haar kwaliteitskeurmerk aan TRAINiNGE gegeven. Met dit certificaat kun je overal ter wereld vervolgopleidingen doen bij ABNLP aangesloten instituten.

Wat is het beste NLP instituut?

Dat kan niemand voor jou besluiten, ga kennismaken bij verschillende instituten en kijk waar jij je het meest op je gemak voelt. Er zijn instituten waar je een NLP opleiding volgt in groepen tot wel 100 mensen. Bij TRAINiNGE kiezen we bewust voor het werken in kleine groepen in een persoonlijke setting. Bij de NLP cursus nabij Hoogeveen hebben de groepen maximaal 10 deelnemers. Dat is niet perse beter, wel anders. Er is veel aandacht voor jou en jouw doelen. Een grotere groep kan spannender zijn, in een kleine groep kun je je minder goed verstoppen. Kom eens op een NLP informatieavond, dan ervaar je wat voor jou prettig is en wat niet.

Werkt NLP echt?

Wanneer jij openstaat voor leren en verandering, dan werkt NLP echt. Het is geen zaligmakende methode, zoals elke andere methode waarbij je jezelf zou willen verbeteren. Terugkijkend op de afgelopen 10 jaar is 90% van de deelnemers na hun NLP opleiding laaiend enthousiast. De overige 10% schreeuwt iets minder hard van de daken. Bij vrijwel iedereen heeft er verandering plaatsgevonden. Niet altijd precies waar de deelnemer had gedacht, dat maakt die 10% wat voorzichtiger. Nogmaals: openstaan voor verandering en bereidheid naar jezelf te kijken zijn wel voorwaarden voor groei. Vergelijk het met de sportschool, wanneer je fitter wilt worden maar niet bereid bent te gaan sporten, dan kun je lid zijn maar zal er weinig gebeuren.

Overigens is er door IEP een effectenonderzoek gedaan naar de werking van NLP, dit in reactie op herhaalde berichten dat NLP niet wetenschappelijk bewezen zou zijn. Uit dit onderzoek bleek dat slechts één NLP-sessie bij 64% van de cliënten een significant positief effect had.

Wat zit er in een NLP opleiding?

In de NLP opleidingen in de buurt van Emmen van TRAINiNGE krijg je alle benodigde basisstof om zelf met NLP aan de slag te kunnen. Daarnaast bieden we ook de ervaring met familieopstellingen en kennis van Transactionele Analyse aan. Dit is geen NLP maar schuurt er tegenaan. We hebben hiervoor gekozen omdat we zelf hebben ervaren dat deze methoden goed werken en mooi samenvoegen met het geleerde over NLP.

Concreet komen de volgende onderdelen aan bod:

Objectief waarnemen

Om goed te kunnen communiceren is objectief waarnemen van groot belang.

Communiceren

Om weerstand en conflicten te voorkomen is goed afstemmen op de ander essentieel. Hierbij is het belangrijk te kijken naar drie onderdelen binnen communicatie: lichaamstaal, intonatie en woorden.

Het gebruik van taal

Je leert een reeks taalpatronen herkennen en hierbij de juiste vragen te stellen zodat je sneller tot de kern van een gesprek komt. Daarnaast leer je hoe je met behulp van taalpatronen weerstand en conflicten kunt voorkomen.

Zintuiggebruik

Je leert hoe jij jouw zintuigen inzet en leert herkennen hoe anderen dat doen.

Ankeren

Ankeren gaat over stemmingen. Wanneer je ontdekt wat ervoor zorgt jij of een ander in een bepaalde stemming komt, kun je eventuele ongewenste gedragspatronen doorbreken en positief gedrag bij jezelf en anderen stimuleren.

Herkaderen

Soms kun je situaties niet veranderen. Met het onderwerp herkaderen leer je vanuit een andere invalshoek naar situaties te kijken en wordt het makkelijker om ermee om te gaan.

(H)NLP veranderingsmodellen Tijdens de (H)NLP Practitioner-opleiding maak je kennis met verschillende (h) NLP modellen.

Met deze basismodellen leer je hoe je verandering teweeg kunt brengen bij jezelf en anderen.

Strategieën

Voor echt alles wat je in het leven doet, heb je een strategie. Gelukkig is in de meeste gevallen je strategie effectief. Maar soms is je strategie minder behulpzaam. Je leert je eigen strategie en die van anderen te achterhalen en hoe je die effectiever kunt maken.

Je persoonlijke weergave

Je leert hoe je op verschillende manieren ervaringen aan jezelf kunt weergeven en wat het effect is van jouw weergave op het gevoel wat je ergens over krijgt.

Het onbewuste

Je onbewuste is een groot vat met informatie, veel groter dan je bewuste. Tijdens de opleiding leer je helpende informatie uit het onbewuste in te zetten.

Tijd gerelateerde technieken

In ieders leven komen ook minder fijne gebeurtenissen voor. Om positiever met deze situaties om te kunnen gaan, gebruiken we zowel de blik van jouw jongere zelf als van die van jou nu om hiernaar te kijken.

Systemisch Werken

Gedragspatronen kunnen ook benaderd worden vanuit de systeemtheorie. Wanneer je een vraag hebt over jouw eigen rol binnen bijvoorbeeld je familiesysteem of binnen het team waarin je werkt, is er tijdens de opleiding gelegenheid om jouw vraag ‘op te stellen’.

Afronding

We ronden de opleiding af met een praktijkexamen. Wanneer je de dagen van de opleiding actief en betrokken gevolgd hebt, aan de intervisiebijeenkomsten hebt deelgenomen en hebt laten zien dat je bereid bent om te leren en jezelf te ontwikkelen, dan gaat dit examen je zeker lukken! Daarna ontvang je jouw NLP certificaat.

Meld je aan

We kijken ernaar uit om met jou in contact te komen! Bereik ons vandaag nog voor meer informatie over onze NLP opleidingen en cursussen in Drenthe.

Adres

Middenraai 62 7912 TL Nieuweroord

Telefoonnummer

+31-6-23587279

E-mailadres

info@traininge.nl